En Verder

Nieuws

Najaarsnieuws!

Korting op de cursus schuldhulpverlening en beschermingsbewind!

korting 15% op de cursus schuldhulpverlening en beschermingsbewind                    

Schrijf je in voor de cursus schuldhulpverlening in het najaar en ontvang korting van 15%!

Schrijf je in voor de cursus beschermingsbewind in het najaar en ontvang korting van 15%!

Nieuwe cursus! Mentorschap

De eerste cursus Mentorschap was een doorslaand succes. Een unieke tweedaagse verkorte opleiding wordt afgesloten met de opleidingscertificaat van bekwaamheid. Een nuttige aanvulling voor alle beschermingsbewindvoerders in het land.

Start opleiding SHV                     woensdag 5 september 2018

Start opleiding Bbw                     dinsdag 11 september 2018

Een 9 daagse opleiding leidt op tot het Kiwa certificaat en nog meer. Daarna begeleiding en ondersteuning naar werk binnen gemeentelijke schulddienstverlening.

Nieuws

Als het geldgebrek je niet nekt, dan wel de stress (18 juni)

Armoede is een grote risicofactor voor gezondheid; zeer rijke mensen leven bijna 7,5 jaar langer dan zeer arme. Zwaar werk, geldgebrek en chronische stress eisen hun tol. Gebrek aan geld beïnvloedt de gezondheid direct. Ongezond eten is vaak goedkoop. Een zak huismerk-chips van 200 gram is ruim twee keer zo voordelig als een zakje cashews à 150 gram. Fruit en vis zijn sinds 1996 veel harder in prijs gestegen dan de gemiddelde prijs van voedingsmiddelen.

 Bron: NRC, 14 juni, Joram Bolle & Ingmar Vriesema

Lees verderLees verder lees verder
Nieuws

Bestaansminimum schuldenaar beter beschermd ( 21 juni)

Bestaansminimum schuldenaar beter beschermd

Minister Dekker (voor Rechtsbescherming) wil voorkomen dat mensen met schulden in een uitzichtloze situatie belanden. Ook als er beslag wordt gelegd op een bankrekening moet iemand geld overhouden om eten te kopen en de huur te betalen. Dekker: ‘Als iemand zijn schulden niet betaalt, mag een schuldeiser maatregelen nemen om zijn geld terug te krijgen. Maar dat moet niet zover gaan dat mensen geen kant meer op kunnen en onder het bestaansminimum terechtkomen.’

Bron: Rijksoverheid/nieuwsbericht 21 juni                     

Lees verderLees verder lees verder
Nieuws

Direct duidelijk, overheid moet klare taal spreken (21 mei)

Veel mededelingen van de overheid zijn voor burgers moeilijk te volgen. Een gevolg van onbegrijpelijk en onnodig ingewikkeld taalgebruik. Tijd voor actie.

 Veel Nederlanders ondervinden problemen als ze brieven, nota’s, formulieren, websites en andere uitingen van de overheid proberen te begrijpen. Dat maakt het moeilijk om goed te functioneren als staatsburger en als gebruiker van overheidsregelingen. Als staatsburger in een democratische samenleving moeten we immers allemaal kunnen doorzien wat de overheid vindt, doet en zou kunnen doen.

lees verderLees verder lees verder