En Verder

Nieuws

Nieuws

10 % kortingen op de Pe modules SHV, najaar 2021

Schrijf je in voor 1 juli

Vroegboekkorting 10% PE Kiwa SHV

Bestel voor 1 juli het Pe Kiwa SHV combi pakket en ontvang 10% korting

Nieuw! Mediation en schuldhulpverlening

Leer in een dag de essentie van conflicthantering en -bemiddeling tussen schuldeisers en schuldenaar. En effectief te onderhandelen met als resultaat oplossing van de schuldenproblematiek in een win-win situatie voor alle betrokkenen

Opleidingsagenda 2021

17 mei, Eemnes (Shv & Bc)

1 juni, Leusden (Bbw basis) 14 juni, Eemnes (Bbw schuldenbewind)

6 september, Leiden (Shv & Bc) 7 september, Leusden (Shv & Bc)

8 september, Lemmer (Shv & Bc) 9 september, Harderwijk (Shv & Bc)

5 & 26 oktober, Leusden Pe Kiwa combi 2 & 16 nov, Woensdrecht Pe kiwa combi

9 & 30 nov, Twente Pe Kiwa combi 2 & 9 dec, Leusden Pe kiwa combi

Nieuws

Stijging aantal mensen in schuldhulpverlening door corona

Het Nibud verwacht het najaar een grote stijging van het aantal mensen dat terecht komt in de schuldhulpverlening. Bijna 40% van de Nederlandse huishoudens kregen in maart en april te maken met een inkomensterugval als gevolg van de corona crisis. Het betreft vooral jongeren, flexwerkers, Zzp-ers en ondernemers/loonwerkers in horeca en contactberoepen. Sommigen houden rekening met een inkomensdaling van 30%, anderen vrezen dat hun hele inkomen wegvalt en vaste lasten niet meer kunnen betalen. Het Nibud verwacht dat de betaling van de zorgverzekering als eerste sneuvelt.

Lees verder: https://www.mugmagazine.nl/nibud-verwacht-stijging-aantal-mensen-in-schuldhulpverlening/

Lees verderLees verder lees verder
Nieuws

Schuldhulpverlening in tijden van corona: "Gemeenten, vaccineer inwoners tegen schulden"

Guido le Noble (Schulinck) geeft in dit artikel gemeenten het advies zich voor te bereiden op het after corona tijdperk voor wat betreft de schuldhulpverlening. Voor grote groepen burgers dreigen financiële problemen, wat zeker gaat leiden tot schulden en tot een verzoek om schuldhulpverlening. Preventie en vroeg signalering is hierbij van cruciaal belang. Le Noble geeft in dit perspectief de volgende suggesties: 1. houd de vinger aan de pols bij bedrijven in de regio 2. Geef voorlichting en 3. biedt (digitale) budgetbegeleiding, -coaching, en -beheer aan.

Lees: https://www.schulinck.nl/opinie/schuldhulpverlening-in-tijden-van-corona


Lees verderLees verder lees verder
Nieuws

"Op naar een schuldenvrije gemeente"

Stimulansz komt met een nieuwe methodiek om de schuldenproblematiek aan te pakken. Schulden is niet alleen de verantwoordelijkheid van gemeenten maar van veel partijen. Schulden zijn een maatschappelijk vraagstuk dat de maatschappij als geheel moet oppakken.

Te beginnen is een 0-meting (waar staan we nu?) en stakeholderanalyse (wie zijn er betrokken?) nodig en een actieplan, gebaseerd op 4 peilers: 1. verbind alle betrokken partners in de schuldhulpverlening in een 'ronde tafel dialoog', 2. monitor en evalueer de voortgang van de opgestelde resultaten, 3. Voer als gemeente regie, blijf in dialoog, zichtbaar en transparant en 4. een deskundig team schuldhulpverleners.

lees verderLees verder lees verder