En Verder

Mediation en conflictbemiddeling

In de schuldenproblematiek staan twee partijen tegenover elkaar met verschillende belangen, schuldeisers en schuldenaar. Zij komen niet tot een oplossing, zeker niet eentje die voor beiden acceptabel is. Het gehele schuldhulptraject kan beschouwd worden als een permanent conflict tussen twee partijen. Er komen rechters aan te pas, conflicten woekeren voort. De moderne schuldhulpverlener vervult de rol van mediator in dit proces; de conflictbemiddelaar die op zoek gaat naar een voor alle partijen beste oplossing van het geschil.

Gek genoeg wordt er weinig aandacht besteed aan de basisbeginselen van mediation. Mediation speelt een belangrijke rol in de schuldhulpverlening. In de onderhandelingsfase (het 120 dagen model) zullen schuldeiser en schuldenaar overeenstemming moeten zien te krijgen en hun tegengestelde financiële belangen met elkaar in overeenstemming moeten krijgen. In dit proces effent de schuldhulpverlener het pad richting een voor beide partijen bevredigende oplossing voor het financiële conflict dat tussen hen bestaat.

De verdiepingsmodule (1 dag) brengt je de basisbeginselen bij van de mediation, onderhandelingsvaardigheden, de-escalatietechnieken, caucussen initiëren en nog veel meer. Nieuw inzicht en visie op de schuldhulpverlening.

Inhoud van de opleiding

  • Basisprotocol mediation: voorbereiding en afspraken
  • Onderhandelings- en de-escalatie technieken
  • Mediation in schuldhulpverlening
  • Ethische vraagstukken

Ervaring van een cursist

" Ik ben anders naar schuldhulpverlening gaan kijken. Budgetcoaching is slechts één aspect van schuldhulpverlening, mediation is zeker zo belangrijk."

Soemintra

Data en locatie

di 15 maart
Leusden
di 17 mei
Leusden
25 oktober
Leusden
------
------

Tijden en opleidingsduur

9 dagen
09.30 - 16.30 uur, inclusief een dag examentraining

Kosten

€ 369 (incl Btw) € 304,96

Inbegrepen: Syllabus basisbeginselen mediation
Arrangement (koffie, thee)

Wat je krijgt

  • Certificaat van deelname: basis mediation

Delen