PE VtlB voor gevorderden (vaardigheid)

Met de Wet vereenvoudigde Beslagvrije Voet werd beoogd de berekening van het VtlB eenvoudiger te maken. Dat was het ook, voor invorderende partijen zoals Gerechtsdeurwaarders, maar niet voor iedereen werkzaam in de financiële zorgverlening (schuldhulpverleners, budget coaches en beschermings- en Wsnp bewindvoerders. Veel financiële zorgverleners ervaren problemen om op de juiste wijze de VtlB calculator in te vullen, en te duiden wat precies achter de schermen van de calculator gebeurt. Aan de hand van praktijkcases gaan we de diepte in: wat is de invloed van de verbintenis, de beperkte gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden als een partner van de twee in de schuldregeling zit. Hoe het VtlB te bepalen als partners in scheiding liggen, bruto/netto omzettingen, omgaan met lease auto's, co -ouderschap en nog veel meer.....

Ervaring van cursisten

"teruggereden naar huis was ik nog aan het stuiteren. Wat een praktijksituaties, kom je dat echt tegen? Inspirerende dag, soms confronterend maar bovenal erg leerzaam."

Jennifer

"Ik stak veel op hoe anderen problemen aanpakken. De docent gaf ook alle ruimte om te vertellen waar wij tegenaan lopen. En dit alles in een ontspannen sfeer."

Laura

Data en locaties 2023

di 17 oktober

Leusden (Utr)

do 3 november

Regio Zeeland/W-Brabant

di 15 november

Deventer

do 24 november

Leusden

di 13 december

Leiden

Tijden en opleidingsduur

1 dag
09.30 - 16.30 uur

Kosten

€ 399,- (inclusief Btw) (€ 329,75 ex Btw)

  • inclusief presentatiemateriaal
  • Arrangement (koffie, thee, lunch)

Wat je krijgt

  • 6 PE pt SHV I-II-III Kiwa 6 PE pt bewind (Horus, Wsnp)

Delen